Search
Close this search box.

Struța Cristina

Asist. cercetare drd.

Sala 202

Cristina Struța a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, urmând ca mai târziu, la 14 ani să îmbrățișeze orga. În anul 2016 a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara la clasa prof. Felician Roșca, iar în anul 2018 a absolvit studiile de master ale aceleași facultăți.

A urmat cursuri de măiestrie cu: Daniel Roth, Jean-Paul Imbert, Esteban Elizondo, Renato Negri, Giampaolo di Rosa, Lazslo Csanadi. A câștigat numeroase premii în România și în străinătate, printre care: Premiul III la Concursul Internațional de Orgă din Szeged (2014), Premiul II la Concursul Internațional Timorgelfest din Timișoara (2015), Premiul Radio Timișoara pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări românești (2015), Premiul II la Concursul Ada Ulubeanu din București (2019). În anul 2016 a fost distinsă cu Premiul de Excelență Eugen Todoran al Universității de Vest din Timișoara.

A susținut zeci de concerte în țară (Arad, Reșița, Timișoara, Oradea, Satu Mare) și în străinatate (Lausanne, Szeged, Roma, Reggio Emilia, Paris, Viena), a colaborat cu Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, sub bagheta unor dirijori precum: Gheorghe Costin, Nicolae Moldoveanu, Iosif Todea și Tiberiu Popovici.

În prezent este doctorandă la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, Cadru didactic asociat pentru specializarea orgă, acompaniament cu orgă, muzică de cameră cu orgă la aceeași instituție și director artistic al Festivalului Internațional Timorgelfest și a Festivalului Barocul în Ipostaze Contemporane, iar din anul 2019 este studentă la Haute Ecole de Musique de Lausanne, Elveția la clasa profesorului Jean-Christophe Geis

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Instrument orgă
  • Studiul acompaniamentului orgă
  • Muzică de cameră
  • Instrument complementar orgă (Opt)


Interpretare muzicală - Canto (Studii universitare de licență)

  • Instrument complementar orgă (Opt)

CV