Search
Close this search box.

Balogh Arthur

Asist. univ. drd.

Sala 204

Arthur Balogh s-a născut în 1980 și a început studiul pianului și contrabasului la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara.
În paralel cu studiile universitare din București, la clasa profesor Ioan Cheptea și Stefan Thomasz, Arthur Balogh ocupă postul de asistent la clasa de jazz a Prof. univ. dr. Mircea Tiberian și este angajat al Orchestrei Naționale Radio.
În decursul celor șapte ani petrecuți în București, 2000-2007, artistul se distinge prin abilitatea folosirii tuturor tehnicilor de interpretare la contrabas, combinând cu succes elemente tradiționale din muzica clasică, muzica modernă și experimentală cu cele ale jazz-ului.
În anul 2007 părăsește Bucureștiul și continuă studiile la Facultatea de Muzică din Nürnberg, la clasa prof. Dorin Marc. Dupa obținera masteratului in anul 2009, Arthur Balogh obține postul de contrabasist al Orchestrei de Cameră din Heilbronn - Württembergische Kammerorchester.
Din anul 2015, Arthur Balogh este contrabasist al Filarmonicii Stuttgart și este invitat să colaboreze cu diferite orchestre și ansambluri de muzică - Opera Stuttgart, Ludwigsburg Festival Orchestra, Filarmonica Ulm, Camerata Europeana, Romanian Chamber Orchestra, etc.

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Instrument contrabas
  • Studii de orchestră

CV