Search
Close this search box.

Hărşian Cosmin-Teodor

Lect. univ. dr.

Sala 005

Nascut în 29 martie 1980 la Cluj-Napoca, Cosmin HĂRŞIAN a început studiul clarinetului la vârsta de zece ani la Școala de Muzică din Bistrița, continuându-și pregătirea muzicală la Liceul de Artă din Baia Mare. A absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în anul 2004, dupa care a câștigat o bursă de studii pentru masterat la Universitatea de Nord din Illinois. După terminarea masteratului a obținut bursa Hamilton pentru susținerea studiilor de doctorat la Universitatea din Kansas, în anul 2009 fiindu-i oferit titlul de Doctor în Arte Muzicale, specializarea interpretare muzicală – clarinet.
Muzician versatil, Cosmin HĂRŞIAN a fost apreciat pentru concerte susținute la evenimente prestigioase care au avut loc în Statele Unite, Canada, China și Europa. A susținut multiple recitaluri solo și cu diverse grupuri de muzică de cameră, fiind distins cu premii la importante competiţii naţionale şi internaţionale de clarinet; cel mai recent, în 2007, a fost câştigătorul concursului de interpretare muzicală al festivalului Blue Lake Fine Arts în Michigan. În dezvoltarea sa profesională, domnul Hărșian a avut oportunitatea să lucreze la cursuri de măiestrie cu nume mari din comunitatea clarinetistică internațională. Printre aceste personalități se numară: Karl Leister, Bil Jackson, David Etheridge, Russell Dagon, Loren Kitt, Paul Garner, Michael Wayne, Frank Kowalsky și alții. Profesorii de clarinet care au contribuit semnificativ la formarea sa artistică au fost: Prof. Dr. Stephanie Zelnick, Prof. Dr. Larry Maxey, Prof. Dr. Gregory Barrett și Conf. Univ. Rodica Sas.
Între anii 2006 și 2009 a funcționat ca asistent universitar la clasa de clarinet a Universitații din Kansas, iar in prezent este lector universitar la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Instrument clarinet
  • Muzică de cameră
  • Studii de orchestră


Stilistica interpretării muzicale (Studii universitare de masterat)

  • Instrument clarinet
  • Ansambluri instrumentale

CV