Search
Close this search box.

Vidam Florin

Cda. dr.

Actor, regizor de teatru și profesor de actorie, născut la Brașov, Florin Vidamski a absolvit în anul 1999 Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea Actorie. Din 2015 este doctor în Teatru și Artele spectacolului, titlu obținut la Universitatea de Teatru și Film I. L. Caragiale București, cu teza Drumul spre spectacol prin Metoda David Esrig. A activat între 2007 și 2009 ca manager al Teatrului Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe, și a fost inițiatorul și directorul artistic al Întâlnirii Teatrale TAMper2 Sf. Gheorghe.

De-a lungul activității sale, a susținut, în mai multe facultăți de teatru, ateliere de actorie, și a participat cu proiecte la diverse festivaluri internaționale de teatru din Elveția, Finlanda, Italia, Portugalia, România, Ungaria, Slovacia, Turcia și Republica Moldova. A publicat volumul Drumul spre spectacol prin Metoda David Esrig. Pentru un teatru existențial, la Editura Charmides/Editura Artes 2015.

În cei 25 de ani de carieră, Florin Vidamski a obținut numeroase premii și distincții pentru interpretare și pentru regie. În 2022, spectacolul Hoții, după textul lui F. Schiller, creat pentru Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc, a fost nominalizat pentru premiile UNITER la secțiunea Cel mai bun spectacol.

În prezent este profesor la Athanor Akademie für Theater und Film Passau, înființată de renumitul regizor David Esrig. Din anul universitar 2022-2023 predă Arta actorului și Limbaj corporal la specializarea Artele spectacolului - Actorie în limba germană din cadrul FMT.

Artele spectacolului (Actorie) - limba germană (Studii universitare de licență)

  • Arta actorului
  • Limbaj corporal
  • Analiza spectacolului contemporan

CV