Search
Close this search box.

Dijmărescu Bogdan

Cda.

Sala 018

Născut în anul 1982, Bogdan Dijmărescu a început să desluşească tainele muzicale la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, unde a studiat trombon cu profesorul Radu Guţi. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la clasa de trombon a profesorului Dumitru Gârz. În anul 2009 a absolvit masteratul din cadrul Facultăţii de Muzică din Timişoara şi a obţinut o bursă Erasmus la Universitatea Franz Liszt din Weimar, unde a studiat cu profesorii Armin Bachmann şi Otmar Strobel. Aici a avut prilejul de a studia trombon alto, eufoniu şi sacqueboute, a colaborat cu ansamblul Les Trombodours, condus de Armin Bachmann, alături de care a susţinut un turneu în Germania, Austria, Elveţia şi Italia. S-a mai perfecţionat în timp cu Walter Hilgers, Fabiano Fiorenzani (trombonist solo în orchestra Maggio Musicale Fiorentino din Florenţa), Barrie Webb, Mircea Neamţ, Remus Georgescu şi a participat la cursurile de vară de la Pergine, în Italia în perioada 2003-2005.

Începând din anul 1999, Bogdan-Ionuţ Dijmărescu este instrumentist în orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, iar din anul 2014 este şef al partidei de tromboane din cadrul aceleiaşi orchestre.

De-a lungul timpului a mai colaborat cu Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica de Stat din Arad, Opera Naţională Română Timişoara, Orchestra Europa Symphony, Orchestra Naţională de Tineret, Orchestra de suflători Noble Brass şi Big Band Timişoara. În perioada 2010-2014 a fost membru al orchestrei Festivalului de Operă de la St. Margarethen din Austria. Alături de ansamblul West Brass a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi străinătate, iar cu formaţia Noble Brass a concertat în Germania şi România.

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Instrument trombon


Interpretare muzicală - Canto (Studii universitare de licență)

  • Instrument trombon