Search
Close this search box.

Dogariu Sorin Vasile Gheorghe

Conf. univ. dr.

Sala 203

Pianistul Sorin Dogariu este solistul Filarmonicii de Stat Arad şi conferenţiar universitar la catedra de pian a Facultăţii de Muzică și Teatru din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A predat pianul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi a susţinut numeroase cursuri de măiestrie, fiind frecvent invitat să facă parte din juriile unor concursuri internaţionale şi naţionale de pian.
Absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa de pian a profesorului Gabriel Amiraş, s-a perfecţionat în anul universitar 1996-1997 la Academia Pianistică Internaţională “Incontro col Maestro” din Imola – Italia, unde a frecventat clasa marelui pianist Lazar Berman.
A susţinut peste 800 de concerte şi recitaluri la Filarmonicile din ţară şi a onorat invitaţii de peste hotare, pe scene de concert din Europa şi Asia. A înregistrat trei CD-uri (editate în 2012 şi 2013 în România şi Germania) alături de pianista Adriana Dogariu şi tubistul Walter Hilgers.
Sorin Dogariu a apărut în posturi solistice în importante festivaluri europene şi a colaborat cu renumiţi muzicieni precum: Fenyo Laszlo, Walter Hilgers, Mischa Katz, Alexandra Guţu, Florin Paul, Mario Hossen, Luminița Burcă, Gabriel Popa, Dan Cavassi, Anton Niculescu, etc.
În 2010 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, având ca temă de studiu Concertul românesc pentru pian şi orchestră. Interesul deosebit pentru prezentarea muzicii contemporane româneşti s-a concretizat printr-un număr mare de prime audiţii.
Este director al proiectului internaţional Panoramic XX în cadrul căruia, începând din 2010, a organizat concerte, recitaluri şi clase de măiestrie.

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Instrument pian
  • Muzică de cameră


Stilistica interpretării muzicale (Studii universitare de masterat)

  • Instrument pian
  • Ansambluri instrumentale