Search
Close this search box.

Vasiu Dianna-Luminița

Asist. univ. dr.

Sala 209

Dianna Vasiu a început studiile muzicale la Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Deva, clasa profesor Ona Doina. Urmează cursurile Facultatății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timişoara, secțiile Interpretare instrumentală - pian (clasele profesorilor Felicia Stancovici, Remus Georgescu, Ioan Fernbach) și Pedagogie muzicală. În anul 2006 finalizează cursurile de masterat - Interpretarea şi teoria artelor muzicale contemporane, iar în 2020 cele ale Școlii Doctorale de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara.

De-a lungul timpului s-a perfecționat cu muzicieni de renume: Albert Mamriev, Timur Sergeyenia, Gabriel Amiraș (Germania), Lea Adam Litzler (Franţa), Tamas Vesmas (Noua Zeelandă), Logan Skelton (SUA), Maurizio Barboro, G. Lanfranchi (Italia), Felicia Stancovici, Remus Georgescu, Ioan Fernbach, Manuela Mihăilescu, Daniel Goiti (Romania).

A obținut peste 30 premii naționale și internaționale, premii speciale, de excelență și alte distincți. Activitatea sa concertistică include concerte și colaborări cu Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, recitaluri solo, muzică de cameră, duo pian-vibrafon, 4 mâini sau împreună cu artiști vocali. Dintre numeroasele recitaluri sustinuțe în țară și peste hotare, le amintim pe cele din cadrul stagiunii Filarmonicii Banatul Timișoara, Festivalul Timișoara Muzicală, recitalurile la Universitatea Națională de Muzică București, Academia de Muzică Franz Liszt Budapesta Ungaria, Letonia, Germania, Serbia.

Este fondator și președinte al Asociației Doremi pentru copii, ce are ca scop educația non-formală prin artă, modernizarea atitudinilor și mentalităților în ceea ce privește educația, promovarea muzicii ca mod de viață, crearea și implementarea unor programe de dezvoltare timpurie prin muzică.

Activitatea sa este sprijinită și prin aparițiile media, atât ca pianist solist sau în formații, în calitate de președinte al Asociației Doremi pentru copii și promotor al programelor de educație muzicală timpurie, cât și ca organizator de evenimente culturale și de caritate.

Interpretare muzicală - Canto (Studii universitare de licență)

  • Acompaniament clasa de operă
  • Pian complementar


Stilistica interpretării muzicale (Studii universitare de masterat)

  • Acompaniament operă, operetă, musical

CV