Search
Close this search box.

Asist. univ. drd.

Căpățînă Cătălina Viorela

Născută la Timișoara, în 1994, Cătălina Viorela Căpățînă studiază vioara de la vârsta de 6 ani cu conf. univ. dr. Ortensia Zeman. A participat la concursurile-festival euroregionale Alma Cornea Ionescu, la olimpiade de sppecialitate de la Deva, Timișoara, Reșița, Arad și la concursurile de studii teoretice Nicolae Ursu, obținând premiile I și II.

În 2008 a concertat în cadrul Zilelor Muzicii de Cameră Academice, acompaniată de orchestra de cameră a studenților. În 2010 a participat la cursul de măiestrie Baroque Violin susținut de Mira Glodeanu și, de asemenea, la celebrarea a 10 ani de la înființarea Bisyoc- Intercultural Youth Orchestral Exchange – în Marea Britanie, făcând parte din orchestra condusă de Julian Gibbons, orchestră cu care a mai colaborat și în anii 2011, 2012, 2016.

În 2011 a concertat în cadrul Festivalului Timișoara Muzicală, acompaniată de orchestra Colegiului Național de Artă Ion Vidu, dirijată de Laurențiu Muntean. În 2013 a concertat ca solistă în cadrul concertului absolvenților, acompaniată de orchestra Filarmonicii Banatul, condusă de Gheorghe Costin, iar în 2015 în cadrul Festivalului Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia. În 2016 a concertat în cadrul Festivalului Timișoara Muzicală (recital cameral), urmând ca în 2017 să fie solistă în cadrul concertului absolvenţilor, (Tinere talente în concert), acompaniată de orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată Peter Oschanitzky. În 2018 a susținut un recital cameral în cadrul Festivalului Timsonia (Interferențe), iar în 2019 în cadrul Festivalului Timișoara Muzicală Academică.

În prezent, Cătălina Viorela Căpățînă este studentă în anul II la Școala Doctorală de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Interpretare muzicală - Instrumente (Studii universitare de licență)

  • Muzică de cameră
  • Instrument facultativ (vioară)


Interpretare muzicală - Canto (Studii universitare de licență)

  • Instrument facultativ (vioară)

CV